Puppy socialisatie

Heeft u sinds kort een pup in huis of komt hij/zij binnenkort thuis? De socialisatiefase van de pup is een speciale leerfase. Hierin leert een pup om te gaan met soortgenoten, andere dieren en mensen. Ook leert hij om nieuwe prikkels te verwerken. Deze belangrijke fase loopt vanaf de derde week tot vermoedelijk na de negende week. Door een goede socialisatie in deze periode wordt voorkomen dat uw pup later gedragsproblemen gaat ontwikkelen.

Wanneer u een pup aanschaft en deze eenmaal thuis hebt, is het verstandig om door te gaan met socialiseren. De pup zit dan in de zogenaamde tweede socialisatiefase, waarin uw jonge aanwinst moet herhalen wat het eerder geleerd heeft.

Vanaf 2018 kunt u met uw puppy elke week instromen in de puppy socialisatie groep. Zodra we een gezellig volle groep hebben stroomt u als groep door naar de puppycursus. De enige kosten die u heeft voor deze instroom puppy socialisatie cursus zijn de aanmeldingskosten en het lidmaatschap (als u nog geen lid bent).

Prijs: € 0,00

Aanmelden voor deze cursus kan alleen door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.


Bij het aanmelden voor deze cursus is het verplicht lid te zijn of te worden van de Kynologenclub Almelo e.o. Mocht u nog geen lid zijn, dan wordt dat automatisch aangevraagd voor u zodra u uw eerste cursus koopt. Hier is dus geen aparte aanmelding voor nodig.

De administratiekosten bedragen eenmalig € 2,50 en de lidmaatschapskosten bedragen € 25,00 per jaar. Na 1 juli kost het lidmaatschap € 12,50 voor de rest van het lopende jaar. Gezinsleden betalen € 12,50 voor hun lidmaatschap per jaar. Na 1 juli betalen gezinsleden € 6,25 voor hun lidmaatschap voor de rest van het lopende jaar. Deze kosten worden automatisch geïncasseerd van uw rekening.

Opzeggen van uw lidmaatschap dient voor 1 december schriftelijk of per mail aan de ledenadministratie@kcalmelo.com te worden doorgegeven of via ons opzegformulier. Deze wordt anders automatisch per jaar verlengd.


Aub nog niet de gewone puppy cursus kopen. Dat kan indien gewenst na de puppy socialisatie cursus. Dit zodat u niet 2 puppy cursussen tegelijk volgt bij ons. Onderstaand formulier invullen en verzenden is voldoende. Daarna kunt u zich de eerstvolgende woensdag om 18:20 uur melden in/bij ons clubgebouw aan de Veenelandenweg 40 in Almelo (de cursus begint elke woensdag om 18:30 uur). Mocht er niemand in het clubgebouw aanwezig zijn of is het clubgebouw dicht, dan kunt zich melden op het trainingsveld achter het clubgebouw bij Charlie Dammer of Dieuwertje Löwik.


Aanhef (verplicht)

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoon (verplicht)

Uw emailadres (verplicht)

IBAN-nummer (verplicht)

Naam hond (verplicht)

Ras (verplicht)

Geboortedatum hond (verplicht)