Ringtraining

Bij de keuring in de showring gaat het er om dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester moet de hond beoordelen in stand en in beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen zal een keurmeester de hond meestal ook willen aanraken, zeker als die een dikke vacht heeft. Een hond moet dus op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af dan de andere. Door oefening valt echter veel te leren en ook te perfectioneren. Tijdens de ringtraining leer je niet alleen ‘mooi’ met je hond door de ring te lopen, maar ook:

  • het in stand zetten van de hond
  • het laten betasten van de hond door vreemden
  • het laten wennen aan de gebitscontrole
  • het showklaar maken van de hond
  • wat wel en niet is toegestaan binnen en buiten de ring
  • de sterke punten van je hond naar voren te brengen en de minder sterke te ‘verdoezelen’.

De situatie zoals die in de ring is wordt hier volledig nagebootst. Elke handler krijgt één of meerdere malen de gelegenheid met zijn hond de elementen te oefenen van de individuele keuring: in stand zetten en blijven staan, gebit tonen, betasten, gangwerk tonen in een driehoek en op en neer lopen. Dat kun je natuurlijk ook best thuis oefenen, maar bij de ringtraining is er de instructeur die je hond bekijkt met een echte keurmeestersblik en die tips geeft om de presentatie te verbeteren.

Een hond heeft alle noodzakelijke entingen gekregen bij ongeveer 12 weken. Wilt u echter eerder komen trainen, dan bent u vanaf 8 weken welkom bij de KC Almelo e.o. Dit is echter wel op eigen risico. Loopse teven zijn ook welkom op de ringtraining.


Ringtraining wordt bij KC Almelo elke zondagochtend van 11:00 uur tot 12:00 uur gegeven (het hele jaar door met uitzondering van feestdagen en een gedeelte van de zomervakantie). Iedereen kan het hele jaar door instromen voor de ringtraining. U kunt zich hiervoor op zondag vanaf 10:45 uur in de kantine van het clubgebouw van de vereniging aanmelden. Vervolgens dient u daar dan ook een strippenkaart voor 10 of 5 lessen bij te kopen en deze contant af te rekenen.

KAARTPRIJS
Kaart voor 10 lessen€ 30,00
Kaart voor 5 lessen€ 20,00

Bij het aanmelden voor deze cursus is het verplicht lid te zijn of te worden van de Kynologenclub Almelo e.o.

De administratiekosten bedragen eenmalig € 2,50 en de lidmaatschapskosten bedragen € 25,00 per jaar. Na 1 juli kost het lidmaatschap € 12,50 voor de rest van het lopende jaar. Gezinsleden betalen € 12,50 voor hun lidmaatschap per jaar. Na 1 juli betalen gezinsleden € 6,25 voor hun lidmaatschap voor de rest van het lopende jaar. Deze kosten worden automatisch geïncasseerd van uw rekening.

Opzeggen van uw lidmaatschap dient voor 1 december schriftelijk of per mail aan de ledenadministratie@kcalmelo.com te worden doorgegeven of via ons opzegformulier. Deze wordt anders automatisch per jaar verlengd.