Puppycursus t/m 5 maanden

De aanschaf van een hond brengt een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Het ras dat u kiest moet bij u en uw gezin passen. De hond verdient goede voeding en verzorging, ruim voldoende aandacht en beweging. Een hond moet meerdere malen per dag uitgelaten worden.

Voor advies over een goede opvoeding kunt bij de KC Almelo e.o. terecht.

Zeker als u voor de eerste maal een hond neemt, is het verstandig om cursussen te volgen. Een hond heeft alle noodzakelijke entingen gekregen bij ongeveer 12 weken. Wilt u echter eerder komen trainen, dan bent u vanaf 8 weken welkom bij de KC Almelo e.o. Dit is echter wel op eigen risico.

De socialisatiefase van de pup is een speciale leerfase. Hierin leert een pup om te gaan met soortgenoten, andere dieren en mensen. Ook leert hij om nieuwe prikkels te verwerken. Deze belangrijke fase loopt vanaf de derde week tot vermoedelijk na de negende week. Door een goede socialisatie in deze periode wordt voorkomen dat uw pup later gedragsproblemen gaat ontwikkelen.

Wanneer u een pup aanschaft en deze eenmaal thuis hebt, is het verstandig om door te gaan met socialiseren. De pup zit dan in de zogenaamde tweede socialisatiefase, waarin uw jonge aanwinst moet herhalen wat het eerder geleerd heeft.

Doelstelling:
Opbouwen van contact hond-baas
Socialisering
Zindelijkheidstraining
Loslopen
Alleen thuisblijven

Oefeningen:
Wandelen (aan de lijn) zonder trekken
Zitten
Afliggen
Komen op bevel
Spelen

De puppycursus bestaat uit 10 lessen en start regelmatig om de 10 weken.


Bij het aanmelden voor deze cursus is het verplicht lid te zijn of te worden van de Kynologenclub Almelo e.o. Mocht u nog geen lid zijn, dan wordt dat automatisch aangevraagd voor u zodra u uw eerste cursus koopt. Hier is dus geen aparte aanmelding voor nodig.

De administratiekosten bedragen eenmalig € 2,50 en de lidmaatschapskosten bedragen € 25,00 per jaar. Na 1 juli kost het lidmaatschap € 12,50 voor de rest van het lopende jaar. Gezinsleden betalen € 12,50 voor hun lidmaatschap per jaar. Na 1 juli betalen gezinsleden € 6,25 voor hun lidmaatschap voor de rest van het lopende jaar. Deze kosten worden automatisch geïncasseerd van uw rekening.

Opzeggen van uw lidmaatschap dient voor 1 december schriftelijk of per mail aan de ledenadministratie@kcalmelo.com te worden doorgegeven of via ons opzegformulier. Deze wordt anders automatisch per jaar verlengd.


Houd voor het kopen van deze cursus uw bankgegevens bij de hand.
De betaling loopt via iDEAL