Cursussen

Op het gebied van Gedrag en Gehoorzaamheid geven wij cursussen op verschillende niveaus. Bij de Puppycursus staat de socialisering van de pups centraal. Bij de vervolgcursussen leert u verschillende elementaire oefeningen, die dagelijks van pas komen.

Om de band met uw hond te versterken adviseren wij u om actief met uw hond bezig te zijn. KC Almelo heeft de mogelijkheden tot het volgen van cursussen op het gebied van ringtraining, jachttraining,  agility (behendigheid).

Bij Ringtraining went uw hond aan het betasten door dierenartsen en keurmeesters en aan andere honden die in de showring vaak dicht bij uw hond staan en lopen. Tevens leert u hoe u uw hond optimaal voor kunt brengen op clubmatches en shows.

Naast basis appél (zit, blijf, volgen enz.) wordt bij de Jachttraining, het apporteren geoefend onder allerlei omstandigheden. Het doel kan het gezellig bezig zijn met de jachthond, maar ook het deelnemen aan KNJV-examens.

Agility is een vorm van hondensport, waarbij de honden verschillende toestellen moeten nemen in een zo kort mogelijke tijd en met zo min mogelijk fouten.

Wanneer u zich aanmeldt voor een cursus binnen de Kynologenclub Almelo e.o. is het verplicht lid te worden van onze vereniging. Lidmaatschapskosten zijn € 25,00 per jaar. Eenmalig wordt €2,50 inschrijfgeld gerekend.