Behendigheid B (agility)

Agility is een vorm van hondensport waarbij de honden verschillende toestellen moeten nemen in een zo kort mogelijke tijd. Natuurlijk het liefst zonder fouten. De handler, u dus stuurt hierbij de hond over het parcours. Bij agility staat het contact tussen u en de hond centraal.

Deze cursus staat open voor alle honden die de agility A cursus met goed gevolg hebben doorlopen.

Doelstelling:
In deze cursus wordt de cursist een aantal draaien en wissels aangeleerd, waardoor deze een ingewikkelder parcours kan lopen.

Oefeningen:
We beginnen elke les met een korte warming up. Wissels en draaien die geleerd worden:

  • Klassieke wissel
  • Belgische wissel
  • Franse wissel
  • Duitse bocht
  • Back commando
  • Finse draai
  • Alffie
  • Threadle

Elke week wordt een ander parcours opgezet welke een aantal maal door de cursisten wordt gelopen.

De agility B cursus duurt 10 weken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze cursusinfo . Direct aanmelden voor deze cursus kan onderaan deze pagina.


Bij het aanmelden voor deze cursus is het verplicht lid te zijn of te worden van de Kynologenclub Almelo e.o. Mocht u nog geen lid zijn, dan wordt dat automatisch aangevraagd voor u zodra u uw eerste cursus koopt. Hier is dus geen aparte aanmelding voor nodig.

De administratiekosten bedragen eenmalig € 2,50 en de lidmaatschapskosten bedragen € 25,00 per jaar. Na 1 juli kost het lidmaatschap € 12,50 voor de rest van het lopende jaar. Gezinsleden betalen € 12,50 voor hun lidmaatschap per jaar. Na 1 juli betalen gezinsleden € 6,25 voor hun lidmaatschap voor de rest van het lopende jaar. Deze kosten worden automatisch geïncasseerd van uw rekening.

Opzeggen van uw lidmaatschap dient voor 1 december schriftelijk of per mail aan de ledenadministratie@kcalmelo.com te worden doorgegeven of via ons opzegformulier. Deze wordt anders automatisch per jaar verlengd.


Houd voor het kopen van deze cursus uw bankgegevens bij de hand.
De betaling loopt via iDEAL