Werving leden Honden WelzijnTeam

Werving leden HondenWelzijnTeam Raad van Beheer

Sinds 2013 zijn leden van het Honden Welzijn Team op shows actief als official bij de grote CAC/CACIB shows in Nederland. Sinds medio 2016 zijn een aantal teamleden ook doorgestroomd als gedelegeerde op de Kampioen Club Matches. Dit zal nog verder uitgerold worden naar clubmatches, wedstrijden behendigheid, examen obedience en windhonden races en coursings etc.

We letten erop dat de exposanten op een respectvolle manier omgaan met hun honden, dat honden niet te lang strak in de galg hangen en dat er altijd iemand bij is als de hond op een trimtafel staat. Deze controles en het aanspreken op gedrag werpen hun vruchten af en we zien een afname van het aantal mensen die we aanspreken op hun gedrag t.o.v. hun hond.

Het team bestaat uit mensen uit de kynologie, sommige zijn fokker, anderen hebben veel showervaring, maar altijd moet men goed kunnen communiceren met mensen die aangesproken worden. Het team wordt aangestuurd door 2 coördinatoren.

Door de uitbreiding van taken zijn we op zoek naar mensen die ervaring binnen de kynologie hebben. Dit hoeft nier per se ervaring in de showwereld te zijn ( zo lang je er maar niet op tegen bent) maar het kan ook ervaring zijn op het gebied van gedrag, wedstrijden behendigheid o.i.d.  Het liefst in het bezit van KK1 of daaraan gelijkwaardig diploma. Het opleidingstraject bestaat uit 5 stage dagen op verschillende shows onder begeleiding van ervaren officials.

Mocht je interesse hebben of informatie willen hebben kun je mailen met Dhr. Aad van ‘t Hof of Mw. Marga Weseman,  hwt@raadvanbeheer.nl zij leggen je graag e.e.a. uit.